Varikkokeskustelut

Yleinen => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: mastercam - 15.11.17 - klo:11:52Otsikko: Melun mittaus
Kirjoitti: mastercam - 15.11.17 - klo:11:52
Jääradan säännöt 2018 -ehdotusta on tarkennettu melumittauksen osalta. Lajisäännöillä ei voida ohittaa urheilusäännöstöä. Kertakaikkiaan on mitattava - vaikka se talvisissa olosuhteissa on haasteellista. Mittaus on viisasta sijoittaa katsastuksen ensimmäiseksi vaiheeksi ja treenata sujuvaksi. Kyllä siitä siten selviää.


Otsikko: Vs: Melun mittaus
Kirjoitti: Veteraani savosta - 15.11.17 - klo:18:37
Kesän aikana crosscountry kisoista saatujen kokemusten mukaan moottori tulee lämmittää jäähdytysnesteiden osalta 90 asteiseksi, jolloin äänitaso laskee crossiputkella missä on slipari kiinni riittävän alas. Sitten jos tekee niin kuin pro kuskit niin yksi kartta valintakytkimestä on ruiskupeleissä sen verran pielessä että äänet laskee riittävän alas crossiputkellakin. Eli tässäkin kohtaa tavallinen harraste- tai aloittelijakuski on jo aamun katsastuksissa lirissä eikä kukaan kokeneista mene neuvomaan miten kierretään tätäkin sääntöä.
Itsellä piti olla slipari kiinni aina ja reittilajeissa teholla ei nyt niin merkitystä, mutta kun mentiin pehmeälle hiekalle niin eihän se mihinkään mennyt verrattuna normaali änkkäriin. Siis harjoitellaan kartta ohjelmointia kaikki ja neuvotaan samat kikat kaikille niin ei mene kenenkään kisafiilikset.


Otsikko: Vs: Melun mittaus
Kirjoitti: mastercam - 15.11.17 - klo:23:02
Melu on mp-urheilun suurin ympäristöongelma. Tiennette, että harrastaminen monin paikoin on tyssännyt siihen. Melu itsessään on kuuntelijastaan kiinni. Mikä on "melua"? Tunteisiin ei voi vaikuttaa siksi on säädeltävä mitattavia arvoja. Kansainvälinen kattojärjestömme FIM on laatinut tanskalaisten aiheeseen liittyvän tunnetun firman Bruel & Kjaer osaamisen myötä "Two meters max" - menetelmän. Se on parasta mitä toistaiseksi osataan ja on säädetty kansainvälisesti noudatettavaksi. Käänsin taannoin nimeksi sille "Huippumelu -menetelmä". On siis kokeneille tuttu. Toivon järjestäjien seminaariin tammikuussa paikalle myös katsastuksen käytäntöä toteuttavia henkilöitä jotta voin jakaa käytännön ohjeita.