Varikkokeskustelut

SuperMoto => Tiedoituksia => Aiheen aloitti: kolehte - 23.03.18 - klo:23:04Otsikko: SUPERMOTOSSA PUHALTAVAT UUDET TUULET – UUSI LUOKKA HOUKUTTELEE UUSIA KULJETTAJIA
Kirjoitti: kolehte - 23.03.18 - klo:23:04
Kaudella 2018 pienen taantuman jälkeen ollaan supermotoa taas herättelemässä uuteen kukoistukseen. Tulevalla kaudella tullaan näkemään muutaman edellisvuosien kotimaan sekä EM- ja MM-sarjaa kiertäneiden kärkikuskien come back sekä monia uusia harrastajia radoilla.

Tällä kaudella supermotossa nähdään kolme luokkaa: S1 (SM), OPEN (Suomen Cup) ja ASFALTTI/S4. Asfalttiluokassa on samat tekniset säännöt kuin Openissa, eli kisaslicksit ja renkaanlämmittimet on sallittu tulevalla kaudella, samoin esimerkiksi flat-track-rengastus 19-19 kelpaa. Säännöt löytyvät Moottoriliiton nettisivuilta.

Kaudelle 2018 SM-sarjaan lanseerattiin uusi asfaltti/S4-luokka, joka ajaa kilpailuissa pelkkää asfalttia, Euroopassa asfalttiluokka on osoittautunut suosituimmaksi luokaksi erityisesti harrastajien keskuudessa. Lajiryhmällä on tähän luokkaan suuret odotukset, koska mukaan on lähdössä kotimaisilta ja kansainvälisiltä RR- sekä jääratavarikoilta tuttuja nimiä.

SM-luokkana jatkaa S1 ja Suomen Cup arvosta kisataan harrastajille suunnatussa Open-luokassa.

Lajiryhmän tavoite on nyt tuoda lajia lähemmäs harrastajaa. Lajiryhmän puolesta kaudella järjestetään kaksi koulutus/harjoituspäivää, joissa uudet ja kokeneemmatkin kuskit saavat vinkkejä ajoon ja pyörän säätämiseen.  Lisäksi Hyvinkään karting-radalla pyörii viikottain VMX-Racingin / HyUA:n Supermotokerho, jossa jokainen kiinnostunut pääsee tutustumaan lajiin. Harjoituspaikkoja on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, koska monet kartingradat tarjoavat nyt mahdollisuuden supermotojen ajoharjoitteluun

Kustannuksiltaan supermoto on edullista, jos verrataan RR:n tai jääradan harrastamiseen. Hyviä pyöriä löytyy edullisesti käytettyinä ja uuden kilpurien rakentaminen on nyt halvempaa kuin koskaan. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin myös jäärata- tai flat track -pyörällä pienin muutoksin. Huomioitavaa on myös, että kauden 2017 Suomen Mestaruus voitettiin kaksitahtisella pyörällä.

Kausi aloitetaan perinteisellä Viron leirillä 9.-12.5 ja reissu huipentuu äitenpäivänä 13.5. Tabasalun radalla ajettavaan ensimmäiseen SM-osakilpailuun.

SM Kalenteri 2018
– 13.5. Tabasalu Viro
– 3.6. Töysä
– 14.-15.7. Oulu
– 4.8. Imatra

Harjoitus/leiripäivät 2018

Viro 9.-13.5
Kaanaa 9.6
Hyvinkää heinäkuu

Supermotojen vauhdikasta menoa tullaan näkemään näytösajojen merkeissä muutaman isomman moottoriurheilutapahtuman yhteydessä (muun muassa Vauhtiajot ja Neste Ralli varmistusta vailla,)

Supermotoon pääsee tutustumaan myös pääsiäisenä American Car Showssa Suomen Moottoriliiton osastolla jokaisena päivänä.

Teksti: Tero Kolehmainen / Supermoton Lajiryhmä


Otsikko: Vs: SUPERMOTOSSA PUHALTAVAT UUDET TUULET – UUSI LUOKKA HOUKUTTELEE UUSIA KULJETTAJIA
Kirjoitti: vane - 11.04.18 - klo:05:54
Assu kisoista puhuin jo 20 vuotta sitten. Tyhjille seinille? Hienoa jos se nyt sitten vihdoin saadaan. Tosin harmi itselleni että aivan liian myöhään. Virtaa kummiskin uusille puuhapeteille :) :) Vantaalla tässä aikoinaan melkein onnistuttiin, mutta aina sade sotki kuviot ja lyhytkin hiekkapätkä onnistui pilaamaan hienon suunnitelman. Muuttui hieno assu kisa kuravelli pelleilyksi.....


Otsikko: Supermoto säännöt 2018
Kirjoitti: toro - 23.04.18 - klo:09:09
Päivitetyt 2018 säännöt löytyvät tuolta:
http://www.moottoriliitto.fi/ajajille/saannot/supermoto/