Varikkokeskustelut
19.11.17 - klo:06:56 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : 15.11.17 - klo:23:02 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut mastercam
Melu on mp-urheilun suurin ympäristöongelma. Tiennette, että harrastaminen monin paikoin on tyssännyt siihen. Melu itsessään on kuuntelijastaan kiinni. Mikä on "melua"? Tunteisiin ei voi vaikuttaa siksi on säädeltävä mitattavia arvoja. Kansainvälinen kattojärjestömme FIM on laatinut tanskalaisten aiheeseen liittyvän tunnetun firman Bruel & Kjaer osaamisen myötä "Two meters max" - menetelmän. Se on parasta mitä toistaiseksi osataan ja on säädetty kansainvälisesti noudatettavaksi. Käänsin taannoin nimeksi sille "Huippumelu -menetelmä". On siis kokeneille tuttu. Toivon järjestäjien seminaariin tammikuussa paikalle myös katsastuksen käytäntöä toteuttavia henkilöitä jotta voin jakaa käytännön ohjeita.

 2 
 : 15.11.17 - klo:18:37 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut Veteraani savosta
Kesän aikana crosscountry kisoista saatujen kokemusten mukaan moottori tulee lämmittää jäähdytysnesteiden osalta 90 asteiseksi, jolloin äänitaso laskee crossiputkella missä on slipari kiinni riittävän alas. Sitten jos tekee niin kuin pro kuskit niin yksi kartta valintakytkimestä on ruiskupeleissä sen verran pielessä että äänet laskee riittävän alas crossiputkellakin. Eli tässäkin kohtaa tavallinen harraste- tai aloittelijakuski on jo aamun katsastuksissa lirissä eikä kukaan kokeneista mene neuvomaan miten kierretään tätäkin sääntöä.
Itsellä piti olla slipari kiinni aina ja reittilajeissa teholla ei nyt niin merkitystä, mutta kun mentiin pehmeälle hiekalle niin eihän se mihinkään mennyt verrattuna normaali änkkäriin. Siis harjoitellaan kartta ohjelmointia kaikki ja neuvotaan samat kikat kaikille niin ei mene kenenkään kisafiilikset.

 3 
 : 15.11.17 - klo:11:52 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut mastercam
Jääradan säännöt 2018 -ehdotusta on tarkennettu melumittauksen osalta. Lajisäännöillä ei voida ohittaa urheilusäännöstöä. Kertakaikkiaan on mitattava - vaikka se talvisissa olosuhteissa on haasteellista. Mittaus on viisasta sijoittaa katsastuksen ensimmäiseksi vaiheeksi ja treenata sujuvaksi. Kyllä siitä siten selviää.

 4 
 : 13.11.17 - klo:15:26 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut mastercam
Saarijärven ja Konneveden kisapäivät vaihtaa paikkaa. Kalenteri tässä. Sama ilmestyy SML:n sivuille

Kilpailukalenteri 2018
10.2 Seinäjoen MK
18.2 Oriveden MK
24.2 Yläsavon MK ( kisapaikka Lossisaari, Keitele)
25.2 Kuopion MK
3.3 Saarijärven MPU ( Summassaari, Saarijärvi)
4.3 Konneveden MK
10.3. Kuhmon Mk
11.3. Kuhmon MK Joukkue-SM

Säännöistä unohtui veteraaniluokan Suomen Cup -arvo. Se on oleellisin lisäys.

 5 
 : 12.11.17 - klo:22:07 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut Harri Lahti
 Hymyilee leveästi

 6 
 : 12.11.17 - klo:07:21 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut Kaitsu1
Oheisesta keskustelusta ja finlex pykälillä uhkailusta voimme todeta että ko. laji on ukkoontunut. Vanhat ukot täälä jauhaa paskaa. Soitelkaa ny vaikka keskenännä Konnevetiset. Eihän elävä Erkkikään näitä lue selvinpäin😂

 7 
 : 09.11.17 - klo:21:57 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut pelepa
no. olisin kuitenkin sitä mieltä, että tää lajikummi pullisteli minun tekemillä radoilla  no. pieni tarkennus. usein apunani ratojen aurauksessa oli Konneveden Osuuspankin toimitusjohtaja Ari Heikkilä
itse en halua olla itsekäs.  Arin kalustolla ja yhteitstyössä sm tason jääradat ja myöskin silloin järjestetyt jokkis radat auratiin vuosina1983- 1998.  2-3talvea jäi väliin, työkomennusteni vuoksi.

ja tämähän tapahtui Konnevedellä    Pekka Pakarinen

  

 8 
 : 09.11.17 - klo:21:18 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut Harri Lahti
mihinkä sinä olet...

Tällä palstalla noudatetaan melko vapaasti sananvapautta. Kuitenkin jos mennään henkilökohtaisuuksiin tai henkilöiden/yhteisöjen välisiä asioita aletaan selvittelemään, on ylläpidolla velvollisuus ehkäistä tällainen toiminta.

Juttua voi jatkaa asiallisesti keskustelemalla menemättä henkilökohtaisuuksiin.

Tällä tavoin suojataan sekä kirjoittajia että lukijoita. On syytä muistaa että kirjoittajallakin on vastuu:

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2003/20030460

 9 
 : 09.11.17 - klo:09:53 
Aloittaja Mikko L - Uusin viesti kirjoittanut Mikko L
Terse

Olisko kellään antaa vinkkejä kuinka crf450 17 madallus kannattais tehdä.
Ajatuksena on ollut madaltaa iskarit holkittamalla ja tehdä keulan cartridgeen uus seegerinura jousilautaselle tai tehdä sopiva holkki joka nojaa jousilautasen jälkeen cartridgen yläpäässä seuraavaan isompihalkaisijaiseen olakkeeseen.

https://www.hondapartshouse.com/oemparts/a/hon/57f29b1887a86606ec231e4d/front-fork

Laitetaanko rajoitinholkki yleensä iskarin tiivistepaketin ylä vai alapuolelle ts. männän ja tiivistepaketin väliin, vai tiivistepaketin ja seegerirenkaan väliin?

Esim Zeta racing myy holkkeja jotka laitetaan tiivistepaketin ja seegerin väliin (eli tiivistepakettia joutuu pukata aika pirun syvälle sylinteriin normaaliin nähden että saa seegerin paikalleen), mietityttää tuleeko ilmaamisesta täyttä helvettiä/mahdotonta tällä tavalla toteutetun holkin kanssa.Vai joutuuko lisäkannun typpirakkulan seegerin avata ja antaa löysiä tuon holkin tilavuuden verran?

Pitäiskö holkki (esim nailonista sorvattu) tehdä justiksi iskarin sylinterin sisähalkaisijaan vai hoitaa sovite esim o-renkaalla? Edellinen kysymys koskee myös keulan holkitusta.

Edit. oletuksena on että jos holkin laittaa männän ja tiivistepaketin väliin, se pitäis pysyä paikallaan ettei hölsky miten sattuu öljyvirtausten mukana, vai onko em. asialla merkitystä?


T:Mikko L
 10 
 : 07.11.17 - klo:21:53 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut mastercam
Huomasin, että tuossa sivun laidalla oli hieman vanha versio 125 2T -luokan teknisistä säännöistä. Ajantasaiset ja hyväksyntään esitettävät ovat "Jääratasäännöt 2018" sisällä kohdassa 081.10.10. Niillä mennään!

Sivuja: [1] 2 3 ... 10