Varikkokeskustelut
20.04.18 - klo:16:38 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
 1 
 : 11.04.18 - klo:05:54 
Aloittaja kolehte - Uusin viesti kirjoittanut vane
Assu kisoista puhuin jo 20 vuotta sitten. Tyhjille seinille? Hienoa jos se nyt sitten vihdoin saadaan. Tosin harmi itselleni että aivan liian myöhään. Virtaa kummiskin uusille puuhapeteille Hymyilee Hymyilee Vantaalla tässä aikoinaan melkein onnistuttiin, mutta aina sade sotki kuviot ja lyhytkin hiekkapätkä onnistui pilaamaan hienon suunnitelman. Muuttui hieno assu kisa kuravelli pelleilyksi.....

 2 
 : 09.04.18 - klo:22:43 
Aloittaja ATHracing - Uusin viesti kirjoittanut Mara
Moro.

Päättyneen jääratakauden alla muuttuneista säännöistä pari omaa mielipidettä ja huomiota varikkokeskustelujen ja radalla nähdyn perusteella. Sanotaan että kehitys loppuu tyytyväisyyteen, joten samalla tässä myös palautetta, johon kommenttejakin toivotaan.
Kuluneelle kaudelle tuplalähtöjen poistuminen ja esimerkiksi veteraanin kahden luokan ajomahdollisuuden poistaminen, suhteessa Sprint- lisälähtöihin, ei muuttanut kisapäivän läpivientiä juurikaan. Ratkaisevassa osassa oli edelleen rata ja sen huolto. Ajomäärä ja pisteiden keräysmahdollisuudet toki Sprintin myötä poistuivat ja osa näyttikin jättävän Sprint- lähtöjään ajamatta, vaikka olikin niihin ilmoittautunut. Itse kokeilin muutaman kerran Sprintiä ensimmäisenä kisapäivänä, kun reissussa kerran vielä kului (budjettiakin) seuraavaankin päivään. Ei yllättänyt, että Sprintissä ajaminen sujui paremmin ja kierrosajat jopa kohenivat varsinaiseen kisalähtöön verrattuna. Sprint siis olisi paikallaan oman kisalähdön alle.

Sääntömuutoksen yhtenä perusteena ilmaistiin kasvava osallistujamäärä, jota kuitenkin jäin kaipailemaan ja harmillista, että piikkiluokkaankaan ei runsain määrin nuoria kuljettajia saatu innostumaan. Vastaan tuli arkistoista muuten Oriveden osallistujakirje reilun kymmenen vuoden takaa, jossa painotettiin suunnitellun aikataulun noudattamista, kun osallistujia oli yli 200.

Aika- ajojen ja karsinnan tarkoituksena oli turvallisuuden parantaminen, mutta oudolle radalle ja aamun usein haasteellisiin sääolosuhteisiin päivän kovinta kierrosaikaa hakemaan lähteminen ei sekään ole turvallisin vaihtoehto, verrattuna aiempiin harjoituksiin, joissa saattoi hakea tuntumaa fiiliksen mukaan. Kireä ja lyhytkestoinen aika- ajon kamppailu ”kylmiltään” voi olla riski ja yhdessä vaikkakin vain yhdestä kohdasta haasteellisen rataprofiilin kanssa, tämä voi aiheuttaa kolhuja, josta ikävä esimerkki on tilastoissa kuluneelta kaudelta.

Kaudelle 2018 tehdyn sääntömuutoksen perusteissa mainittiin selkeyden lisääminen maksavalle yleisölle. Eli jos aiemmin ei jokainen yleisöstä pysynyt perillä, kuka ajaa ja millä numerolla tai sijoituksella, ei sääntömuutos helpottanut välttämättä kaikin osin seurattavuutta. A- ja B- luokkien B- finaalien yhdistämiset esimerkkeinä kun aiheuttivat jo kokeneemmille kuljettajillekin muuttuvine aikatauluineen hieman ymmärrettävyysongelmia ja jäipä ulkomainen osallistuja todella harmillisesti pois erästäänkin, mikä on ymmärrettävää jos ei kuulutuksia ymmärtänyt. Yhdistetyissä B- finaaleissa syntyvät vauhtierot koettiin myöskin riskiksi muutamassa tapauksessa, jossa penkat pölisivät, onneksi ilman suurempia loukkaantumisia.

Jääratatapahtuman markkinointiin ja imagon nostoon tarvitaan edelleen vahvempia työkaluja. Onko se sitten ”pomppulinnaa ja poniratsastusta” vai enemmän moottoripyörien pärinää, on varmasti sitten alan ammatti- ihmisten heiniä. Joka tapauksessa kilpailunjärjestäjän kannalta ainoastaan maksava yleisö (tai tuettu, ilmainen sisäänpääsy) on kannattavan ja mielekkään kilpailun järjestämisen ehto kuljettajien ja lähtöjen vähennyttyä.

Terveisin:
Martti Mäki- Jouppila
P.S.
Viron suunnalla on havaittavissa reipasta otetta jääratakulttuurin kehittämisessä ja paikalliset aktiivit ovatkin verkostoituneet niin kotimaassaan kuin Suomessakin sekä jääratakuljettajien, että muiden lajien harrastajien kanssa avoimesti, kehittääkseen lajiaan. Säännöt heillä ovat työn alla ja muun muassa harjakoneista on välitetty kuvia ja dataa etelänaapurin tekijämiehille.

Tallinnan kisa oli kokemuksena mieleenpainuva ja vaikkakin haasteelliset olosuhteet ja pitkät erät sopivat allekirjoittaneelle, olisi itsekkäästi ajatellen kyllä vaikka kierroksen lyhyempi kisaerä riittänyt, niin olisi ollut kotiin tuomisina pytty ja ehjä polven sivuside. Aslanin mainitsemat kierroksella ohitettavat aiheuttivat pitkässä erässä sen verran tilannetta, että kun hän ohitti kisakumppanimme kierroksella, kiinnittyi ohitettavan katse Aslaniin ja kyseinen kaveri vei allekirjoittaneelta vasemman lahkeen ja sheivasi karkealla otteella säärtäni, ennen kuin ehdin kokonaan ohi ”samasta reiästä”. Mutta jos mahdollista on, vastuksista huolimatta ensi vuonna Viroon uudelleen kulttuuri- ja kisareissulle. Heillä on muuten suunnitelmissa järjestää kisa ensi vuonna ennen SM- sarjamme alkua.

Tallinnan jääratakisan ja MP- messujen aikaan näkyivät Supermoto- miehet sopivan viimeisiä kisojen yksityiskohtia ylikansallisen yhteistyön merkeissä ja me virittelimme yhteistyötä mahdollisen, yhteisen Flat Track- toiminnan merkeissä. Pienimuotoinen ”Flat Track Baltic Cup” ei olisi mahdoton, koska Ruotsissa Flat Track- kisakalenteri on jo hyvällä mallilla. Seinäjoen Routakalliolla Flat Track- harjoitukset alkavat heti olosuhteiden salliessa, joten ei muuta kuin jääratapyörästä etujarru pois ja FT- rengas taakse! Yhteistyömahdollisuuksia laajentaa myöskin Motossakin nyt käyvä FT- rengastus. Aiemminhan Flat Track on jo ollut mahdollista 17- rengastuksellakin. Huomioikaan kaluston monimuotoinen hyödyntämismahdollisuus – harrastajan etu. Virnistää


 3 
 : 06.04.18 - klo:08:21 
Aloittaja kolehte - Uusin viesti kirjoittanut kolehte
Tabasalun SM 13.5 ilmoittautuminen päättyy 6.5

Ilmoittaitumiset kisaan SÄHKÖPOSTILLA jyrkiviitanen@kotikone.fi

Ilmoittatutumiseen seuraavat tiedot: Kuskin nimi, luokka, pyörän merkki ja malli, lisessinumero/maininta kertalisenssistä ja yhteystiedot.

https://www.facebook.com/SupermotoFinland/posts/1594094374031849

 4 
 : 01.04.18 - klo:21:39 
Aloittaja arik - Uusin viesti kirjoittanut arik
https://arikarhunen.kuvat.fi/kuvat/Motorsport/2018/J%C3%A4%C3%A4ratap%C3%A4iv%C3%A4+1.4.2018+Suonenjoki/

 5 
 : 01.04.18 - klo:15:17 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut Juho.M
Nykyisin näin penkalta seuraajana ajateltuna päällimmäiseksi nousi monessa kilpailussa todella nopea radan putsaus erien välissä.esim Kuopiossa tuli parannusta edellistalveen roimasti.

 6 
 : 01.04.18 - klo:13:54 
Aloittaja mastercam - Uusin viesti kirjoittanut kari tarvus
Moro vaan kaikille ja Hyvää Pääsiäistä. Mitä olette mieltä kuluneesta kaudesta? Noin yleensä,mitä huonoa ja vastaavasti hyvää. Minun mielestä upea homma on harjojen lainaaminen ja kierrätys.Onko jollakin hyviä ehdotuksia ,parannuksia tms. Tämä kysely ilman tarkoitusta lajiryhmän varpaille tallomista,tms. Hymyilee Hymyilee Hymyilee Hymyilee

 7 
 : 27.03.18 - klo:09:18 
Aloittaja kolehte - Uusin viesti kirjoittanut kolehte
Perinteinen Viron treenimatka 9-13.5

Vapaata harjoittelua 9-12.5 ja Tabasalun SM-osakilpailu 13.5. Treeniradat ja tarkempi aikataulu varmistuu myöhemmin!

Leirin tukikohtana Raplan kylä, varatkaa majoitukset ajoissa. Joen majatalo alkaa olemaan täynnä, Nõmme Kõrtsissä vielä hyvin tilaa.

Kyselyt allekirjoittaneelle 0405762302 tai kolehte101@gmail.com

https://www.facebook.com/events/358024241350497/


 8 
 : 26.03.18 - klo:18:50 
Aloittaja ATHracing - Uusin viesti kirjoittanut ATHracing
onko kuvia ja tuloksia viron kisoista missään


Tossa juttu, video ja tulokset<. https://www.moottoriurheilu.tv/suomalaiset-veivat-jaaratakokemusta-viroon-aslan-hasan-podiumille/

 9 
 : 23.03.18 - klo:23:04 
Aloittaja kolehte - Uusin viesti kirjoittanut kolehte
Kaudella 2018 pienen taantuman jälkeen ollaan supermotoa taas herättelemässä uuteen kukoistukseen. Tulevalla kaudella tullaan näkemään muutaman edellisvuosien kotimaan sekä EM- ja MM-sarjaa kiertäneiden kärkikuskien come back sekä monia uusia harrastajia radoilla.

Tällä kaudella supermotossa nähdään kolme luokkaa: S1 (SM), OPEN (Suomen Cup) ja ASFALTTI/S4. Asfalttiluokassa on samat tekniset säännöt kuin Openissa, eli kisaslicksit ja renkaanlämmittimet on sallittu tulevalla kaudella, samoin esimerkiksi flat-track-rengastus 19-19 kelpaa. Säännöt löytyvät Moottoriliiton nettisivuilta.

Kaudelle 2018 SM-sarjaan lanseerattiin uusi asfaltti/S4-luokka, joka ajaa kilpailuissa pelkkää asfalttia, Euroopassa asfalttiluokka on osoittautunut suosituimmaksi luokaksi erityisesti harrastajien keskuudessa. Lajiryhmällä on tähän luokkaan suuret odotukset, koska mukaan on lähdössä kotimaisilta ja kansainvälisiltä RR- sekä jääratavarikoilta tuttuja nimiä.

SM-luokkana jatkaa S1 ja Suomen Cup arvosta kisataan harrastajille suunnatussa Open-luokassa.

Lajiryhmän tavoite on nyt tuoda lajia lähemmäs harrastajaa. Lajiryhmän puolesta kaudella järjestetään kaksi koulutus/harjoituspäivää, joissa uudet ja kokeneemmatkin kuskit saavat vinkkejä ajoon ja pyörän säätämiseen.  Lisäksi Hyvinkään karting-radalla pyörii viikottain VMX-Racingin / HyUA:n Supermotokerho, jossa jokainen kiinnostunut pääsee tutustumaan lajiin. Harjoituspaikkoja on tarjolla enemmän kuin koskaan aiemmin, koska monet kartingradat tarjoavat nyt mahdollisuuden supermotojen ajoharjoitteluun

Kustannuksiltaan supermoto on edullista, jos verrataan RR:n tai jääradan harrastamiseen. Hyviä pyöriä löytyy edullisesti käytettyinä ja uuden kilpurien rakentaminen on nyt halvempaa kuin koskaan. Harrastuksen alkuun pääsee hyvin myös jäärata- tai flat track -pyörällä pienin muutoksin. Huomioitavaa on myös, että kauden 2017 Suomen Mestaruus voitettiin kaksitahtisella pyörällä.

Kausi aloitetaan perinteisellä Viron leirillä 9.-12.5 ja reissu huipentuu äitenpäivänä 13.5. Tabasalun radalla ajettavaan ensimmäiseen SM-osakilpailuun.

SM Kalenteri 2018
– 13.5. Tabasalu Viro
– 16.6. Töysä
– 14.-15.7. Oulu
– 4.8. Imatra

Harjoitus/leiripäivät 2018

Viro 9.-13.5
Kaanaa 9.6
Hyvinkää heinäkuu

Supermotojen vauhdikasta menoa tullaan näkemään näytösajojen merkeissä muutaman isomman moottoriurheilutapahtuman yhteydessä (muun muassa Vauhtiajot ja Neste Ralli varmistusta vailla,)

Supermotoon pääsee tutustumaan myös pääsiäisenä American Car Showssa Suomen Moottoriliiton osastolla jokaisena päivänä.

Teksti: Tero Kolehmainen / Supermoton Lajiryhmä

 10 
 : 23.03.18 - klo:21:32 
Aloittaja ATHracing - Uusin viesti kirjoittanut jupukka
onko kuvia ja tuloksia viron kisoista missään

Sivuja: [1] 2 3 ... 10