Varikkokeskustelut
20.02.19 - klo:17:59 *
Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Kirjaudu käyttäjätunnuksen, salasanan ja istunnonpituuden mukaan
Uutiset:
 
   Etusivu   Ohjeet Haku Kirjaudu Rekisteröidy  

Sivuja: [1]   Siirry alas
  Tulostusversio  
Kirjoittaja Aihe: Ladies´ Icetrack Show 2018 Konnevesi  (Luettu 1855 kertaa)
0 jäsentä ja 1 vieras katselee tätä aihetta.
mastercam
G-Moderaattori
Kunniajäsen
*****
Poissa Poissa

Viestejä: 142


Jäärata on nastaa!


« : 21.02.18 - klo:10:34 »

Ensimmäistä kertaa Suomessa! Ladies’ Icetrack show

Konnevedellä maaliskuussa järjestettävässä moottoripyörien SM-osakilpailussa tullaan tekemään historiaa.
Konneveden Moottorikerho/UA järjestää perinteikkään moottoripyörien SM-jääratakilpailun 4.3.2018 Isolahdella. Tapahtuma aloitetaan kello 12 naisten näytöslähdöllä. Viivalla on aivan aloittelijoita ja jopa A-luokassa jo kilpaillut Kirsi Kainulainen, joka ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan maailmanmestari Pekka Päivärinnan matkustajana saavutti ainoana naisena maailmassa avoimen luokan maailmanmestaruuden.
 
Konnevedellä nähdään siis eritasoista kurvailua, ja se on tarkoituskin. Näin rohkaistaan uusia urheilijoita kokeilemaan hienoa lajia. Tavoitteena on, että tulevilla kausilla järjestettäisiin naisten luokan sarja, aikanaan jopa SM-arvoisena.

Maastolajeihin on naisten kesken virinnyt jopa yllättävää kiinnostusta. Enduron kansainvälisissä sarjoissa Suomella on pari aivan kärkitason kuljettajaa. Lisäksi naiset ovat omia Some-kanaviaan käyttäen innostaneet ystäviään kokeilemaan. Jäärata on ainakin siistimpää ja fyysisesti eri tavalla rasittavaa kuin "hyppytalkoo"-moottoripyöräily.

Isolahden tapahtumassa naiset saavat käyttöönsä miespuolisten kuljettajien lajiin säädetyt ajokit, joten ei ole tarpeen niihin satsaaminen kokeiluja varten. Varmasti apua on tarjolla jatkossakin - ken vaan sitä tarvitsee.
 
Jääradan kilpailuihin on vuosien tauon jälkeen palannut takavuosien Suomen mestari Lasse Kurvinen. Voittajan vauhti on tallella. Lisäksi hän on ottanut tehtäväkseen lajin edistämisen toimia yhdessä vastavalitun jääradan lajipäällikkö Aki Ajon kanssa. Viimeksi mainitun ansiot maailmanmestaruuksia voittaneen MotoGP-tallin päällikkönä ovat jo legendaarisia. Näiden herrojen ansiota on, että naiset nyt nähdään Konneveden jäällä.

HUOMIO! Radalle mahtuu vielä! Kymmenkunta on tähän mennessä lupautunut. Niille näytösajoon osallistuville joilla ei ole SML:n lisenssiä hankitaan järjestäjän toimesta ns. Koeajolisenssi. Soitto Ilkka Heinäaholle 0400-345516 ja tervetuloa mukaan!
tallennettu
Sivuja: [1]   Siirry ylös
  Tulostusversio  
 
Siirry: